HEMSIDA

Att finnas på nätet blir allt viktigare vilket gör att inte ens det räcker längre. Idag måste man se till att både finnas, synas och att upplevelsen är bra. En hemsida måste vara attraktiv men ändå enkel och avslappande, den måste fungera bra i mobilen och surfplattan, vara lättläst och lättförstådd samt ha en enkel navigering, ha snygga snygga bilder som inte laddar för mycket mer.

Dessutom måste den vara uppbyggd på rätt sätt så att sökspindlar också kan förstå den och tolka vad som ska visas i deras sökresultat samt hur. Det är en hel del att tänka på kort sagt! Men med vår hjälp får du upp en ny hemsida av högsta kvalite på nolltid!

Dom goda nyheterna är att webbutveckling inte är lika svår idag som det var 1999 då man var tvungen att koda en hemsida från grunden. Numera finns det verktyg som tex wordpress eller joomla som underlättar webbutvecklingen en hel del med tusentals färdiga mallar och plugins.

Dessutom har dom flesta webbhotell som tex Binero en så kallad "one click installer" som med ett klick installerar wordpress, joomla eller något annat hemsido verktyg åt dig. Vill man lära sig att skapa egna hemsidor själv kan man med andra ord ganska enkelt installera wordpress och sedan "leka" sig fram och prova olika teman, plugins samt funktioner.

Skapa en hemsida

För att skapa en hemsida behöver du ett webbhotell och en domän. Vi rekommenderar Binero som är enkla att använda, pålitliga och har bra service och One.com som bjuder våra besökare på 50kr gratis. Börja med att hitta ett domännamn och köpt det tillsammans med ett webbhotell. Logga in och installera wordpress med deras One Click Installer. Logga nu in på din hemsida och prova olika teman, olika plugins och lär känna användarverktyget wordpress.
Man kan numera även skapa en hemsida enkelt och snabbt via så kallade hemsideprogram online som tex n.nu eller hemsida24.se. Fördelen med dessa tjänster är att det är väldigt enkelt att skapa en hemsida även utan några som helst förkunskaper. Nackdelen är att man får betala en månadskostnad så länge man äger hemsida, vilket man slipper om man bygger en egen hemsida eller får en byggd av en webbyrå.
Det tredje alternativet är så kallade gratis hemsidor som egentligen är mer som en blogg och som alltid har en subdomän som tex dinsida.mediaclever.se. Inte så proffsigt men väldigt bra att träna på, väldigt bra att bygga seo värde till som man sedan skickar vidare till sina viktigare hemsidor i framtiden och som sagt det är helt gratis så man har inget att förlora på att prova. Behöver man inte en företagshemsida utan vill helt enkelt bara ha en blogg, är gratis hemsidor perfekt att använda sig utav.

Så fungerar wordpress

Ta en titt på Bineros wordpress instruktionsvideo och lär dig hur du använder wordpress för att skapa en egen hemsida på bara ett par minuter. På Binero Wordpress på Youtube och här till höger hittar du ännu fler instruktionsvideos.Förbättra din hemsida

Att skapa en hemsida är faktiskt inte alls svårt. Det svåra är att skapa en riktigt bra hemsida med allt som hör till från att sidan är attraktiv till att den fungerar bra för besökaren samtidigt som den är uppbyggd på ett smart sätt så att den enklare kan nå toppen i Google. Här nedanför listar vi ett par utav dom absolut viktigaste sakerna som en hemsida bör se till att ha gjort bra.
hemsida manMobilvänliga hemsidor
Idag är det ganska viktigt att en hemsida är anpassad för mobiler och surfplattor. För det första så har Mr Google delat upp sina sökresultat så att endast mobilvänliga hemsidor belönas med bättre rank i mobilerna och för det andra så är mer än 50% av hemsidans besökare numera gjorda via mobilen eller surfplattan.

Google kommer då att berätta för dig hur bra din hemsida är i mobilen på en skala från 0 till 100 och ge dig tips på alla dom saker du bör förbättra så att du kan söka efter läsningar och förbättra din hemsida. Testa din hemsida i Googles mobilvänlighetstest!
Snabba upp hemsidan
Hur snabbt en hemsida laddas är också en väldigt viktig sak. Den allra viktigaste orsaken till att ha en hemsida som laddar snabbt är att ge användaren en bra upplevelse. Om dina besökare trivs kommer Google att märka det. Dessutom märker Google även hur bra eller dåligt din hemsida laddar innan den ens rankar och använder det som en rankningsfaktor. Testa din hemsida med Google Page Speed test här!
Sökmotorvänlig hemsida
En seo optimerad hemsida är ett tecken på att en hemsida har byggts bra.Google kollar nämligen hur bra webbplastens struktur är, hur snabbt en hemsida laddar, vilka som är webbplatsens viktigaste nyckelord och mycket annat som hjälper dom att förstå dels va din sida handlar om och innehåller och dels hur bra din sida är uppbyggd. På så sätt kan du presentera dom bästa hemsidorna med det bästa innehållet för den som söker, Läs mer om seo och kolla sajtens seo betyg!

VILL DU HA HJÄLP?

Vi kan hjälpa dig att skapa en snygg, mobilvänlig, seo optimerad och proffsig hemsida! Kontakta oss direkt om du vill ha riktigt bra hemsida snabbt och prisvärt!